ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA KOLEJNY KONCERT CHARYTATYWNY 03.04.2016R.

3go kwietnia tj w niedzielę Bożego Miłosierdzia  zagramy koncert charytatywny w dolnej kaplicy kościoła pw. Nawiedzenia NMP (os. Bohaterów II Wojny Światowej). Rozpoczniemy o 15h Koronką do Bożego Miłosierdzia, a następnie zaśpiewamy wybrane utwory z płyt: „Deus caritas est” i „Via Dolorosa”. Zapraszamy wszystkich do wspólnej modlitwy w tym pięknym dniu, który dał nam miłosierny Bóg. Jak wiemy dzień ten ustanowił św. Jan Paweł II dlatego na sam koniec koncertu wspólnie odśpiewamy „Barkę”.

Koncert_parafia_Nawiedzenia_NMP_3_04_2016

Słowa Jezusa przekazane św. siostrze Faustynie Kowalskiej i zapisane w Dzienniczku [nr 699]:

Córko Moja, mów światu całemu o niepojętym [138] miłosierdziu Moim. Pragnę, aby święto Miłosierdzia, było ucieczką i schronieniem dla wszystkich dusz, a szczególnie dla biednych grzeszników. W dniu tym otwarte są wnętrzności miłosierdzia Mego, wylewam całe morze łask na dusze, które się zbliżą do źródła miłosierdzia Mojego. Która dusza przystąpi do spowiedzi i do Komunii Świętej, dostąpi zupełnego odpuszczenia win i kar. W dniu tym otwarte są wszystkie upusty Boże, przez które płyną łaski; niech się nie lęka zbliżyć do Mnie żadna dusza, chociażby grzechy jej były jako szkarłat. Miłosierdzie Moje jest tak wielkie, że przez całą wieczność nie zgłębi go żaden umysł, ani ludzki, ani anielski. Wszystko co istnieje, wyszło z wnętrzności miłosierdzia Mego. Każda dusza w stosunku do Mnie rozważać będzie przez wieczność całą miłość i miłosierdzie Moje. Święto Miłosierdzia wyszło z wnętrzności [139] Moich, pragnę, aby uroczyście obchodzone było w pierwszą niedzielę po Wielkanocy. Nie zazna ludzkość spokoju, dopokąd nie zwróci się do źródła miłosierdzia Mojego.