Zagraliśmy koncert z okazji 1050-lecia Chrztu Polski

DSC02491

27 kwietnia w kościele pw. Chrystusa Króla w Sulęcinku (k. Środy Wielkopolskiej)  po Mszy Świętej o 18:00 zagraliśmy koncert z okazji 1050-lecia Chrztu Polski. Koncert był okazją, aby zaprezentować utwory z dopiero co wydanej, trzeciej płyty AJIM pt.: „Magnificat anima mea Dominum / Wielbi Dusza Moja Pana”.  W naszej pamięci pozostanie wykonanie  utworu pt.: „Matka, która nas znasz”. Podczas, śpiewania słów „Matko, która nas znasz z dziećmi Twymi bądź… na drogach nam nadzieją świeć..”  zaświeciło piękne słońce, które swoimi promieniami oświetliło cały kościół i nas śpiewających.  Każdy utwór poprzedziły słowa z „Dzienniczka” św. siostry Faustyny. Do tradycji koncertów AJIM stało się, że jako ostatni utwór śpiewamy „Barkę”.  I tak było tym razem, wspólnie ze wszystkimi obecnymi w kościele pw. Chrystusa Króla zaśpiewaliśmy ulubioną pieśń św. Jana Pawła II.

Szczególne podziękowania kierujemy do proboszcza ks. Krzysztofa Szczepańskiego oraz wójta gminy Krzykosy Pana Andrzeja Janickiego, który zaprosił nas do Sulęcinka.

Na koncercie AJIM wystąpił w składzie: Iwona Woszczyńska (wokal), Anastazja Nowak (wokal, skrzypce, lektorka słów św. siostry Faustyny), Piotr Nowak (wokal, klawisze), Jarosław Zdebelak (wokal), Szymon Grzechulski (wokal, lektor słów Jezusa).

Już teraz zapraszamy wszystkich 8 maja do kościoła pw.:Najświętszej Bogarodzicy Maryi (os. Stare Żegrze 18 w Poznaniu). Po Mszy Świętej o 12:30 zagramy koncert z utworami Maryjnymi.

Wszystko dla Jezusa przez Maryję.

Rozśpiewany zespół AJIM

Fotorelacja.

fot. Karolina Nowak

DSC02493 DSC02492 DSC02491 DSC02490 DSC02489 DSC02488 DSC02487 DSC02486 DSC02483