AJIM podąża za Chrystusem na Kalwarię. Premiera VIA DOLOROSA w parafii św. Rodziny!

W grudniu minionego roku na inaugurację Jubileuszowego Roku Miłosierdzia zagraliśmy koncert pt: „Deus caritas est / Bóg jest miłością”. Duch Święty nie pozwolił nam zapaść w sen zimowy. Po 2 miesiącach, w okresie Wielkiego Postu powróciliśmy do kościoła pw. św. Rodziny z nowym projektem muzycznym „Via Dolorosa / Droga Krzyżowa”. Do naszego zespołu dołączyły nowe osoby (Iwona – wokal, Ania – klarnet, Ola – bęben, Jarek – wokal, Piotr – wokal), które dzieląc się swoimi talentami wniosły dużo dobrego do naszej wspólnoty. W piątkowy wieczór każdy kto pojawił się w kościele przy ul. Promienistej usłyszał nasz autorski projekt, w którym zaśpiewaliśmy odpowiednio dopasowane utwory do każdej stacji Drogi Krzyżowej. Wszystkich, którzy nie uczestniczyli w koncercie, zachęcamy do nabycia płyty „Via Dolorosa”, która zawiera 16 utworów. W utworze „Nikt Cię nie kocha tak jak Ja” gościnnie wystąpił Robert Chojnacki, który przepięknie ubogacił pieśń swoją grą na saksofonie. Dziękujemy Bogu i Maryi za błogosławiony czas modlitwy , a Piotrowi Nowakowi, że po raz kolejny wykonał ogrom pracy, aby płyta była taka jaka jest.. o czym przekonacie się już sami;) Wszystko dla Jezusa przez Maryję!

AJIM-1 AJIM-2 AJIM-3 AJIM-5 AJIM-6 AJIM-8 AJIM-10 AJIM-11 AJIM-12 AJIM-13 AJIM-14 AJIM-15 AJIM-16 AJIM-17 AJIM-18 AJIM-19 AJIM-20 AJIM-21 AJIM-22 AJIM-23 AJIM-24 AJIM-25 AJIM-26