Pierwszy AJIM ON TOUR za nami – Chwała Panu!

Za nami bardzo intensywny, ale niezwykle błogosławiony czas ewangelizacji.

W piątek poprowadziliśmy Drogę Krzyżową w Solcu Wielkopolskim, w parafii Piotra Nowaka. Ksiądz Proboszcz zwrócił się do parafian następującymi słowami: „Możemy być dumni, że te piękne dzieła Boże powstają na terenie naszej parafii”. Bogu niech będą dzięki!

W sobotę w 5 osobowym składzie (Ewa, Iwona, Piotr, Jarek, Szymon) udaliśmy się do Kobyłki, aby o godz. 15.00 poprowadzić Koronkę do Bożego Miłosierdzia w pięknej bazylice mniejszej pw. Świętej Trójcy.

Na prośbę ks. Rafała podzieliliśmy się świadectwem wiary z kandydatami do bierzmowania, których zachęciliśmy do wspólnego zaśpiewania „Niepokalanej”.

Na zakończenie adorując Pana Jezusa poprowadziliśmy Drogę Krzyżową dla młodzieży, a po Mszy św.  dla parafian zagraliśmy kilka utworów z płyty „Via Dolorosa”.

W niedzielę Palmową pomogliśmy w prowadzeniu oprawy muzycznej podczas Mszy św. dla dzieci w kościele p.w.  Najczystszego Serca Maryi na warszawskim Grochowie. Podczas Mszy św. o 12:30 zaśpiewaliśmy kilka naszych utworów, a po Najświętszej Eucharystii zagraliśmy 30-to minutowy koncert. Duch Święty działał z mocą – wiele osób zostało poruszonych utworami granymi z serca. Wszystkie brawa i podziękowania, które otrzymaliśmy „przekazaliśmy” od razu Jezusowi i Maryi bo to Ich zasługa, że mogliśmy podzielić się z innymi tym co darmo otrzymaliśmy.

Bardzo dziękujemy Renacie i Mariuszowi oraz Oli i Krzysiowi za otwarte domy i ugoszczenie naszego zespołu. Niech Wam miłosierny Bóg wynagrodzi za wszelkie dobro;)

Podziękowania kierujemy do tych wszystkich, którzy otoczyli nas modlitwą, a szczególnie do o. Zbyszka z Niepokalanowa i do sióstr Albertynek z Poznania.