Na twarzach pacjentów pojawiły się łzy wzruszenia.

11 lutego tj. w Światowy Dzień Chorego i wspomnienie Matki Bożej z Lourdes zespół AJIM zagrał kameralny koncert dla pacjentów w szpitalu im. Franciszka Raszei w Poznaniu.  Uroczystość rozpoczęła się o 17:15 wspólnym odśpiewaniem koronki do Bożego Miłosierdzia. O 17:30 uczestniczyliśmy we Mszy Świętej celebrowanej przez kapelana Ojca Zygmunta OP. W trakcie Mszy Świętej kapelan namaścił olejkami chorych oraz pokropił wszystkich wodą z Lourdes przywiezioną rok temu przez śp. Ojca Jana Górę. Po Mszy Świętej zaśpiewaliśmy  utwory z płyty „Deus Caritas Est” jak np. Do domu Ojca czy Niepokalana Matka Miłosierdzi oraz wybrane utwory, które znajdą się na płycie „Via Dolorosa / Droga Krzyżowa”. Na twarzach pacjentów pojawiły się łzy wzruszenia. Po koncercie zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcie i zjedliśmy pyszne ciasta przygotowane przez studentów z SoliDeo. Specjalne podziękowania dla Pana doktora Macieja i Moniki z SoliDeo, którzy pomogli w organizacji koncertu. Zespół AJIM wystąpił w 8-mio osobowym składzie: Martyna (wokal), Iwona (wokal), Ania (klarnet), Piotr (klawisze, wokal), Jarek (wokal), Robert (wokal),  Paweł (skrzypce), Szymon (wokal). Zostaliśmy zaproszeni przez Ojca Zygmunta za rok więc jeśli Bóg da to wrócimy jeszcze do tego szpitala;) Wszystko dla Jezusa przez Maryję!